Veertjes in de oven?

‘Zouden die veertjes het houden in de oven, op hoeveel staat hij? Dan ruiken we het wel!’

Sinds coronatijd is er eindelijk weer een avondje ‘Vrijeschoolsekunsten’. Op 30 september draaien we middenin de zaal van de Oranjelaan. Er is koffie, thee, (glutenvrij) lekkers, er liggen materialen uitgestald en een groepje ouders en andere belangstellenden is lekker aan de slag. Gewoon, gezellig iets leuks of moois maken op zijn vrijeschools.

Waarom? Omdat het kan. Om wat te leren. Om er even uit te zijn, om inspiratie op te doen, om meer feeling te krijgen met Vrijeschoolonderwijs, om… Noem een reden, het is allemaal prima.

Wat hebben we lang onze adem in moeten houden door de gekke coronaperiode! Maar… we draaien weer. Er worden miniatuur tafereeltjes gemaakt in kleine, glazen potjes en walnootdoppen. Maar ook groter werk vormt zich in de handen van de deelnemers van vanavond. Een mini paddenstoeltje van lontwol, kaboutertjes van bijenwas een grote vliegenzwam rood met witte stippen, eekhoorntjesbrood of vogeltjes van klei met echte veertjes, die -jawel- ongeschonden de oven uitkomen! Het is ongedwongen, er wordt vooraf wat verteld over de opzet, eerdere workshops worden in herinnering geroepen.

Het handvaardheidlokaal aan de Nachtegaallaan met gereedschap en werkbanken moeten we missen dit schooljaar, maar ook zonder kunnen we verder. Bepaalde workshops zullen gewoon moeten wachten tot na de renovatie. Andere kunstzinnige werkvormen kunnen we voortzetten of juist op deze locatie inzetten. Je bent of wordt creatief of niet.

Aan het eind van de avond zoekt ieder zijns weegs, met een kunstwerkje in de tas of hand en een gezellige ontmoeting rijker. De boel Is dan gezamenlijk weer netjes aan kant gemaakt. Fijn dat het weer kan en dat het zó kan!

Deze eerste avond was slechts opmaat. Er liggen prachtige vrijeschoolse kunsten binnen handbereik. Beleef het mee!

De eerstvolgende bijeenkomst is op donderdag 14 oktober. Blijf op de hoogte en meld je aan voor de mailinglist via creatief@vsdevuurvogel.nl Wees welkom!