Oude mannetjes, viltballetjes, gevilte lapjes en meer

Natvilten doen we maar daar in de keuken, dat is een stuk makkelijker. Wie willen er graag natvilten?’ Een aantal handen vliegen de lucht in. De groep verdeelt zich en druipt af richting keuken. Zeepwater wordt geregeld, lontwol gekozen en bolletjesfolie ingezet. Binnen no-time worden geheel in coronastijl de handen ingezeept. Een virus bestrijden? Wol laten vilten! Daar gaat het om. En dat lukt. Het is en blijft een ‘magisch’ iets, wol dat door wrijving vilt wordt. Een kwestie van geduld… Maar dan heb je ook wat.
In de zaal kiest men. Kleuren lontwol, een patroon om uit wolviltlapjes uit te knippen, pijperagers om een figuur te vormen, een mal om een figuur in te prikvilten. Soms kun je een spelt horen vallen. Het is bij tijd en wijle ‘gewoon’ verbazingwekkend ontspannen stil. Wauw! Bijkomen van een drukke dag? Het kan!
Er ontstaan ‘mannetjes’: een koekemannetje, oude mannetjes, een figuurtje met lampion en meer. Uit de keuken zien we een paar prachtige gevilte lapjes komen wat de kleding van jaartafelfiguurtjes gaat worden, kralen in wording en soms een kinderarmbandje.
Fijn, zo’n avond waarbij je iets nieuws kunt leren, wat moois kunt creëren en waarbij je even met elkaar kunt overleggen hoe je iets het beste aan kunt pakken of verder uit kunt werken. En dan wordt er ook nog uit zichzelf gezamenlijk opgeruimd om vervolgens de fiets, auto of trein te pakken of lekker naar huis te wandelen. Denkend aan al die mooie uitgeprinte en gelamineerde plaatjes van voorbeelden die er lagen die je óók nog zo graag zou willen maken en ook kán maken…

Meedoen en/of op de hoogte blijven via de mail? Meld je aan via creatief@vsdevuurvogel.nl

Op donderdagavond 18 november 2021 en donderdagavond 9 december vervolgen we Vrijeschoolsekunsten in thema’s passend bij de zo sfeervolle najaars/winterfeesten: ‘transparanten’ en ‘bijenwaskaarsen’. Transparanten zijn voorstellingen van gesneden karton en vloeipapier die sprookjesachtig mooi doorschijnen als ze voor het raam of een lichtbron gehangen worden. Op avond I maken we de transparant. De tweede avond is de uitloopavond, d.w.z. transparanten worden indien nodig afgemaakt én we maken dan lichtbronnen: echte bijenwaskaarsen in adventtijd.

Wees welkom in de tijdelijke locatie van de Vuurvogel, Oranjelaan 7, Ede.
Inloop: 19:45 uur, aanvang 20:00 uur
Kom je vaker naar de avonden van Vrijeschoolsekunsten, mag je €10,- in de pot stoppen.
Grotere workshops vragen soms een extra bijdrage. Dit vermelden we vooraf in onze communicatie. Voor deze combinatieworkschop ‘transparanten & bijenwaskaarsen’ vragen we waarschijnlijk een kleine, extra bijdrage vanwege de aanschaf van de speciale materialen.
Voor wie zijn de avonden: ouders, leerkrachten, betrokkenen, belangstellenden van Vrijeschool de Vuurvogel of het Vrijeschoolonderwijs in het algemeen.

Hartelijke groet, Judith van Dril, Pamela Jarman, Mayken de Roon en Renate Spreij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *