We zijn in kerstsfeer! Al past het niet helemaal bij het seizoen.

Leren is een creatief proces, en dat is het! Vrijeschoolsekunsten valt in de week voor Hemelvaart op een ochtend in plaats van de gebruikelijke avond.

Pamela brengt vers geoogste munt uit eigen tuin mee en verzorgt de thee en koffie. De zon werpt zijn eerste veelbelovende stralen over het schoolplein in afwachting van een heldere, heerlijk zonnige dag. Meteen na aanvang van de lessen voor de kinderen gaan enkele ouders aan de slag in het handwerklokaal.

Het past niet helemaal bij het seizoen of het stralende weer van vandaag, lacht Judith die deze ochtend ‘draait.’ Maar, vervolgt ze, we missen een kerststal met kerstfiguren voor de jaartafel. Dus die gaan we maken. Ik heb hier wat voorbeelden en op de laptop kunnen we nog kijken voor inspiratie. Als jullie er geen problemen mee hebben, tenminste.’ Er wordt hartelijk gelachen.

Het is even wennen, Jozef en Maria, een kerststal en het kindje in de lente bijna zomer, maar een albino-kameel maakt veel goed. Het valt niet mee om de figuren goed en binnen de tijd te maken. De stal vraagt nog wat stevigheid, hoe groot moet het hoofd van Jezus worden, Maria behoeft nog een mantel, de kameel zijn twee bulten. Maar het begin is er en het is nog lang geen kerst. Dat scheelt. En het leuke: er kunnen omdat Vrijeschoolsekunsten op een ochtend valt, mensen aansluiten die op de gebruikelijke avonden niet kunnen. Leuk en gezellig. Toch?

Oei. Niet iedereen is blij met ”’s ochtends” zo blijkt even later als een absent ‘lid’ – we noemen geen namen- het hoofd om de hoek van de deur steekt. En terecht, want niet iedereen kán. Wat nu… Bukken? Bukken!

Leerpuntje: de aankondiging had wat helderder dan alleen in de mail van de groep en eerder dan daags voorafgaand in de Vuurvogelweekbrief gekund. Bij een volgende ochtend hopen we flyers op te hangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *