Losgaan op een stuk hout!

Het is donderdagavond. Uit het bijgebouw van de Vuurvogel klinkt enthousiast gezaag, gebeitel en geguts. We weten het nu zeker: houtbewerken is totaal anders dan werken met wol of vilt.

Zodra een zaag in een stuk hout wordt gezet of een beitelhamer op de beitel mept, kun je een normaal gesprek wel vergeten. Laat staan als er negen mensen ‘los’ gaan op een blok hout. Tegelijkertijd haakt er iemand. Prachtige kleuren katoen in een mooie mand bracht ze mee. Genieten. Het is een combinatie-avond houtbewerken en AA-tje. Een algemene avond waarbij je zelf iets meebrengt dat je graag afmaakt. Zouden haar oren al tuten?

Houders voor transparanten moeten het worden. In een lat van 30cm komt een gleuf van 8mm breed voor een houten passe-partout. Een uitdaging op zich. Het stuk hout kan daarna mooi gegutst, gevijld, gezaagd of geschuurd worden. ‘Welke zaag werkt het best? Waar doe je dat mee, met een vijl? Nooit mee gewerkt. Leg een beitel op zijn kop als je hem niet gebruikt, dan wordt hij niet gauw bot. Lekkere kersen Oana!’ Het zijn opmerkingen die je tussendoor opvangt. De avond is gezellig, ontspannen en leerzaam. Geeft voldoening ook. Er wordt hard gewerkt. De eindtijd van half tien wordt stiekem opgerekt naar tien uur. Gewoon, omdat je als je in het Zonnetje mag werken, eigenlijk niet meer kunt stoppen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *