Narcis en sneeuwklokjes van lapjes kwaliteitsvilt

Zou de avond door kunnen gaan? De school ligt er donker en verlaten bij… Er arriveert iemand met een sleutel waardoor de groep tóch naar binnen kan. Gelukkig!

Vanavond maken de creatievelingen voorjaarsbloemen van lapjes kwaliteitsvilt onder leiding van Judith. Met vlijmscherpe schaartjes kun je uit het vilt strak de patronen knippen. ‘Mag ik het patroontje van de narcis even?’ Vraagt een moeder die haar groene steel van de narcis al dichtnaaide rond een pijpenrager met de festonsteek. Ze past het patroon op het felgele lapje. Jammer, zegt ze spijtig. Er kan nét geen bloem meer uit…’ Een narcis of sneeuwklokjes, beiden zijn oefenobject uit een dikke ordner boordevol patronen. Het is gezellig. Iemand bracht haar moeder mee. Leuk. Er is koffie, thee, sap en er wordt op toerbeurt lekkers gebakken. Vanavond zijn er heerlijke brownies van Shauna. Iemand kopieert de twee patronen voor wie er thuis verder aan wil werken of het patroon graag in huis heeft. Aan het eind van de avond is het lokaal dat we van school mogen gebruiken in mum van tijd weer netjes aan kant en de afwas gedaan. Gewoon. Omdat iedereen spontaan even helpt. Een week later staat op menige jaartafel een vrolijke narcis of sneeuwklok in bloei.

Op 4 april, 19:45 uur (inloop) staat een ‘grotere’ workshop gepland. Voor €15,- kun je een jaartafelboom leren maken o.l.v. Wietske. Aanmelden kan tot en met vrijdag 29 maart via creatief@vsdevuurvogel.nl Er zijn al behoorlijk wat aanmeldingen. Het belooft een leuke en leerzame avond te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *