Schuimende gehaktballetjes

‘Dit wordt helemaal niks!’

Met handen vol schuim staat een moeder gehaktballetjes van lontwol te draaien. Althans, dat was de bedoeling. ‘Minder zeep gebruiken’, luidt het advies. ‘Met teveel zeep, draait de wol zich niet in elkaar en wordt het een mini-hamburger in plaats van rond viltballetje. Alleen een professional draait ze in één keer naadloos. En kom niet met natte handen aan droge lontwol!’ Gegrinnik alom. Balletjes zijn nodig om jonge vogeltjes van te maken. ‘In één keer goed!’ Jubelt een moeder. Het kán dus wel…

Kort daarvoor prikten de ouders vlot wollen nestjes ruwe wol in elkaar. Echte veertjes en takjes werden erin gestoken. ‘Net echt!’ 

Geslaagde, natgevilte balletjes worden voorzien van snaveltjes, oogjes en soms zelfs groeien ze uit tot complete pimpelmeesjes. Een enkeling vervaardigt een verjaardagskadootje en bracht eigen materialen mee. Heerlijke suikervrije appelflappen begeleiden de kop koffie of thee. De sfeer is goed, gezellig. Dertien mensen deze avond, dezelfde én nieuwe aanhakers zijn present. En dat is precies de bedoeling. Wie zin heeft in Vrijeschoolsekunsten, komt naar de Vuurvogel. Zie voor de agenda en jaarplanning www.vrijeschoolsekunsten.nl.

Op 21 maart blijven we nog even ‘in de wol’ en maken van viltlapjes jaartafelfiguren met de festonsteek. Er is een dikke map met geweldige patronen ‘opgedoken’. Fantastisch! Eén van de ouders neemt deze avond op zich. Het belooft weer een gezellige en leerzame avond met resultaat te worden. De Vuurvogel, donderdag 21 maart om 19.45. Wees welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *