Hoe gaan we verder?

We kijken met veel plezier terug op de eerste ‘Leren is een creatief proces’-avond. Wat leuk dat er zoveel mensen samen willen werken en (van elkaar) nieuwe technieken willen leren! We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij. We hebben ook via email en de brievenbus aardig wat reacties ontvangen dus de groep is nog aan het groeien.

Om de twee weken of om de zes weken:
Uit de vragenlijsten die bij de eerste bijeenkomst zijn ingevuld, bleek dat er een groep is die graag op regelmatige basis (één keer per twee weken) bij elkaar komt en zijn er anderen die daar graag wat meer tijd tussen zien. Al snel is het idee geopperd dat er elke twee weken een bijeenkomst plaats zal vinden en dat er ongeveer elke 6 weken een workshop georganiseerd zal worden waarbij nieuwe technieken worden geleerd.

De bijeenkomsten:
De bijeenkomsten zullen op de donderdagavonden plaatsvinden (hopelijk) onder het genot van zelfgebakken lekkernij. Het is fijn als de bijeenkomsten worden georganiseerd bij toerbeurt en dat ruim op tijd bekend is wie, bij voorkeur twee personen, er voor de volgende avond ‘verantwoordelijk’ zijn voor het opstarten en sluiten van de avond.

Gastdocent:
Er zullen bij de zeswekelijkse bijeenkomsten diverse technieken, werkvormen en materialen aan bod komen. Hiervoor kan er iemand met specifieke kennis of kunde uitgenodigd worden. De voorkeur gaat uit naar een workshop door een ouder, eventueel afgewisseld door een professionele workshop, waarin nieuwe technieken worden uitgelegd en aangeleerd. In de daarop volgende tweewekelijkse bijeenkomsten kunnen de projecten worden afgerond maar tegelijkertijd kan iedereen ook met zijn eigen projecten aan de slag.

Tien euro in de pot:
We hebben afgesproken dat iedereen € 10,- euro inlegt waarmee de eerste materialen gekocht kunnen worden. Als de pot leeg is wordt een nieuwe bijdrage gevraagd. Voor de eerste avond is wol ingekocht en wat te drinken. Er is een pak koffie in de koffiepot van school gedaan, het is de bedoeling dat er om de paar bijeenkomsten weer wat koffie en thee van school wordt aangevuld. De pot met geld en het kasboek zal Mayken voorlopig bij gaan houden.

Gebruik van de school en toebehoren:
Het is de bedoeling dat de materialen die nodig zijn voor de creatieve avonden van tevoren geregeld en meegenomen worden. We willen graag voorkomen dat (ongevraagd) materialen van school worden gebruikt. Mocht er materiaal van school worden geleend/gebruikt (denk bijvoorbeeld aan figuurzaagjes) dan wordt dit vooraf besproken en afgesproken.

Jaarschema:
Aan de hand van de ingevulde lijsten en de jaarfeesten op school hebben wij een schema opgesteld van bijeenkomsten en workshops. deze is als bijlage bij deze email gevoegd. Dit is uiteraard niet in beton gegoten en aanvullingen of opmerkingen zijn van harte welkom! Ook als jullie iemand weten die technieken uit kan en wil leggen bij de workshops -of als je dit zelf kunt en leuk vindt om te doen- laat het dan vooral weten! Met ‘delen’ komen we verder.

Website:
Nog iets leuks: er is inmiddels een website! We zijn hard bezig hier de laatste hand aan te leggen en hopen daar alle informatie/berichten/foto’s en blogs op te kunnen plaatsen. Het is ook de bedoeling dat deze website de plek wordt waar we berichten uit gaan wisselen in plaats van de email of een appgroep. De naam van de website is www.vrijeschoolsekunsten.nl  Zodra hij in de lucht is, laten we het weten.

De volgende bijeenkomst staat gepland op donderdag 7 maart, aanvang 20:00 uur – inloop vanaf 19:30 uur. Tot ziens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *