We zijn begonnen!

De eerste workshop ‘leren is een creatief proces’ is enthousiast ontvangen!


‘Mag ik die warmrode lontwol even?’

Op de aaneengeschoven, robuuste tafels in de hal van de Vuurvogel liggen strengen hele zachte wol in de meest prachtige kleuren. Daarvan maken twaalf  moeders in no-time even zo kleurrijke en sprookjesachtige elfjes. Voor de jaartafel van school, voor henzelf, om weg te geven, op te hangen of voor de kinderen. Fantastisch mooi, worden ze. Aan het eind van de avond gaan ze één keer gezamenlijk op de foto. Dit is ‘Vrijeschool’. Deze eerste succesvolle avond van ‘Club Creatief’ (werknaam) waarin ervaringen, verwachtingen, dromen en wensen rond kunstzinnige werkvormen geïnventariseerd worden om de workshops handen en voeten te geven, smaakt naar meer.

Zodra de inventarisatielijsten verwerkt zijn, stemmen we de workshops af op de planning van de jaarfeesten,’ geven initiatiefnemers Mayken en Renate aan. Zeer waarschijnlijk gaat de frequentie naar eens in de twee, drie weken, wordt er georganiseerd op toerbeurt, zullen er diverse technieken, werkvormen en materialen aan bod komen en zal er eens in de zoveel tijd iemand met specifieke kennis of kunde uitgenodigd worden. Tegelijkertijd kun je ook met je eigen ‘projecten’ aan de slag onder het genot van zelfgebakken lekkers.

Introducees met interesse in de Vuurvogel en het vrijeschool-onderwijs zijn welkom. ‘Beleef de kunstzinnige traditie van het vrijeschool-onderwijs en haak gerust aan. Een tientje in de pot en gaan.’ Dat is de uitnodiging.

De eerstvolgende Leren is een creatief proces-workshop is op donderdagavond 7 maart, inloop vanaf 19:30 uur. Zo af en toe wordt er een ochtend ingepland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *